شناسنامه محصول
پاریس از دور نمایان شد؛ پاریس به روایت مسافران دوره قاجار

پاریس از دور نمایان شد؛ پاریس به روایت مسافران دوره قاجار

نویسنده: علی‌اکبر شیروانی (تدوین) 
ناشر: اطراف
سال نشر: 1400 (چاپ 10)
قیمت: 41000 تومان
تعداد صفحات: 227 صفحه
شابك: 978-600-96884-1-8
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 11 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (4 امتیاز با رای 1 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'پاریس از دور نمایان شد؛ پاریس به روایت مسافران دوره قاجار':

کتاب گزیده‌ای است از سفرنامه‌های مسافران دوره قاجار که به شهر پاریس سفر کرده‌اند. در فصل‌های مختلف کتاب ظهیرالدوله، ناصرالدین‌شاه، حاج سیاح، امین‌الدوله، مظفرالدین شاه و ... از دیده‌ها و شنیده‌هایشان به هنگام بازدید از پایتخت فرانسه نوشته‌اند.
فصل اول کتاب به قلم ظهیرالدوله با این جملات آغاز می‌شود:
"شهر پاریس شانش اجل از آن است که کسی بتواند چگونگی آن را بنویسد. همین‌قدر در جلالت قدر این شهر بس است که در موقع اکسپوزیسیون تقریبا دو میلیون مهمان در خودش می‌پذیرد بدون آنکه نانش گرانتر یا نظمش کمتر بشود. امشب از گار راه افتاده، از خیابان شانزه‌لیزه عبور کرده، از درب اکسپوزیسیون رد شده، به هتل که منزل در آنجا گرفته شده رسیده، پیاده شدیم. خدام هتل چون پیش از وقت مسبوق بودند دم درب هتل احترام به جا آورده، یکی پیش افتاده، در وسط دالان دم درب اتاق کوچکی که یک نیمکت داشت و تقریبا شش نفر تنگ هم در آن اتاق می‌توانستند بایستند ایستاد. من گمان کردم که از اینجا باید دالان را بدون آنکه کسی جلو باشد خودمان برویم. از او رد شدم. شازده‌فر گفت در همین اتاق بفرمائید ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 صفورا زواران حسيني:  اولین کتاب از این مجموعه رو خوندم. کمی حوصله می‌خواست خوندنش و یک نفس نمی‌شد تمومش کنی. ولی در کل دوستش داشتم. بقیه جلدهای این مجموعه رو خواهم خوند. یک نکته برام جالب بود. یکی این‌که چه قدر مسافرهای دوره قاجار شیفته در و دیوار و شهر و ساختمان‌ها و تئاترها شدن. از لابه‌لای نوشته‌هاشون چیزی که داخل ایران اون زمان نبوده و دارن ناخودآگاه مقایسه می‌کنن رو میشه به وضوح فهمید. این شیفتگی در سطح مونده و تو نوشته‌ها چندان اثری از لایه‌های اجتماعی نیست. اصلا که گویا این مسافرها خیلی درگیر واقعیت‌های اجتماعی نشدن و نخواستن بشن. توریست بودن در واقع، نه مسافر.
خوندن هم‌زمان آس و پاس در پاریس و لندن، که لایه زیرین این زرق و برق و هتل‌ها رو در سال‌های بعد میگه دومین نکته جالب بود.