شناسنامه محصول
چرا ادبیات

چرا ادبیات

نویسنده: ماریو بارگاس یوسا (Mario Vargas Llosa)
ترجمه: عبدالله کوثری
ناشر: لوح فکر
سال نشر: 1401 (چاپ 12)
قیمت: 40000 تومان
تعداد صفحات: 80 صفحه
شابك: 964-8587-03-6
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 10 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (4.5 امتیاز با رای 2 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'چرا ادبیات':

کتاب حاوی ترجمه‌ی سه مقاله از یوسا است که "چرا ادبیات؟" یکی از آنهاست. عنوان دو مقاله دیگر هست: "فرهنگ آزادی" و "آمریکای لاتین: افسانه یا واقعیت"
مقاله "چرا ادبیات" با این جملات آغاز می‌شود:
"بارها برایم پیش آمده که در نمایشگاه کتاب یا در کتابفروشی آقایی به سراغم آمده و از من امضا خواسته و این را هم اضافه کرده که: "برای همسرم می‌خواهم، یا برای دخترم جوانم، یا برای مادرم." و من هم بلافاصله از او پرسیده‌ام "خودتان چی؟ اهل مطالعه نیستید؟" پاسخ همیشه یکی است: "چرا، کتاب خواندن را دوست دارم، اما می‌دانید، خیلی خیلی گرفتارم." این پاسخ را ده‌ها بار شنیده‌ام. این مرد و هزاران هزار مرد مثل او آنقدر کارهای مهم، آنقدر وظیفه و آن‌قدر مسئولیت دارند که نمی‌توانند اوقات ذی‌قیمتشان را با خواندن رمانی، یا مجموعه شعری یا مقاله‌ای ادبی به هدر بدهند. در نظر این گونه آدمها ادبیات فعالیتی غیرضروری است، فعالیتی که بی‌تردید ارجمند است و برای پرورش احساس و آموختن رفتار و کردار مناسب ضرورت دارد، اما اساسا نوعی سرگرمی است، چیزی تجملی است و تنها درخور افرادی که وقت اضافی دارند. چیزی است در شمار ورزش، سینما، بازی شطرنج و در "اولویت‌بندی" وظایف و مسئولیت‌هایی که در کشاکش زندگی بناگزیر پیش می‌آیند، می‌توان بی‌هیچ دغدغه‌ای از آن چشم پوشید.
این طور که پیداست ادبیات هر روز بیش از روز پیش تبدیل به فعالیتی زنانه می‌شود. در کتابفروشی‌ها، در کنفرانس‌ها و در جلسات کتابخوانی عمومی با حضور نویسندگان و حتی در دانشکده‌هایی که خاص علوم انسانی هستند شمار زنان از مردان بیشتر است. توجیه سنتی این وضع این است که زنان طبقه‌ی متوسط و در قیاس با مردان ساعات کمتری کار می‌کنند و بسیاری از آنها با وجدانی آسوده‌تر از مردان می‌توانند اوقاتی را صرف خیال‌پروری و موهومات کنند. من نسبت به این نگرش که زن و مرد را به دو مقوله خشک و نرمش‌ناپذیر تقسیم می‌کند و فضایل و معایبی به هریک از این دو جنس نسبت می‌دهد حساسیت دارم، اما در این تردیدی نیست که خوانندگان ادبیات روزبه‌روز کمتر می‌شوند و در میان خوانندگان باقیمانده هم شمار زنان بیشتر از مردان است ..."

اطلاعات بیشتر درباره این کتاب را می‌توانید اینجا بیابید.

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 حميدرضا راهداري:  عالي بود. يكي از بهترين كتابهايي كه درباره ادبيات خواندم. گلچيني از مجموعه مقالات و سخنراني‌هاي يوسا درباره ادبيات.